marți, 20 octombrie 2009

Carnuri la cuptor cu cartofi fierti

Am facut ceva delicios , dat fiind ca dupa ciuperci, carnea si afumaturile sunt in topul preferintelor mele. De asemenea este foarte usor de facut dar ia ceva timp.

Am luat doi carnati afumati, o bucata de scaricica afumata si o bucata de pulpa de porc cu ceva grasime.
Le-am pus intr-o cratita mai adanca, fara sa le prelucrez in nici un fel. Am turnat apa pana le-am acoperit, am pus cateva boabe de piper si ienibahar, doua-trei foi de dafin, sare, si le-am bagat la cuptor cam o ora pana a scazut apa aproape de tot si bucatile de carne s-au rumenit bine.

Intre timp am pus la fiert cativa cartofi taiati cubulete, cam 20 de minute. I-am scurs, le-am dat un praf de sare, am pus o bucatica de unt peste ei si niste marar tocat, si am amestecat bine.
Cand au fost gata carnurile, nu am facut decat sa le alatur cartofilor.

Carnuri cu cartofi fierti
Foarte simplu si foarte, foarte gustos. Pulpa a ramas moale si zemoasa, scaricica si carnatii un pic uscati si emanand o aroma extraordinara de afumatura iar cartofii cu marar si unt (o combinatie pe care o gasesc exceptionala) au adus un pic de dulceata si textura nisipoasa la bogatia de proteine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu