Un pic de improvizatie de seara.
Am luat acum doua zile de la macelarie o bucata de fleica de porc foarte frumoasa, cu putina grasime, si am fiert-o cam doua ore, acoperita, cu doi catei de usturoi nedecojiti, putin ienibahar si doua frunze de dafin, fara sa imi propun sa fac ceva anume cu ea. Am mancat cu putin mujdei si am pus-o in frigider.
A doua zi seara, foame...
M-am uitat prin frigider si am scos ce aveam pe acolo incercand sa ma gandesc la ceva rapid de facut, dar si ceva sa pot posta pe blog, caci avand o saptamana foarte incarcata, nu prea am mai apucat.
M-am apucat sa tai carnea in cubulete mici. Carnea scoasa direct din frigider, fara sa o incalzesc.
Am luat un ardei gras si l-am taiat si pe el cubulete, apoi am luat o nectarina care a avut aceeasi soarta. M-am gandit sa incropesc repede un sos care sa sa atenueze dulcele din nectarina si ardei, asa ca am luat un borcanel mic de iaurt simplu in care am stors un sfert de lamaie si am ras putina coaja deasupra.
Am amestecat carnea cu ardeiul si nectarina si le-am imbracat frumos in sos alb, usor acru si placut pentru limba.
Ca incheiere, pentru ca aveam o varza pe care o scosesem la inceput dar careia nu ii gasisem o utilizare, m-am gandit sa ii dau rolul painii, asa ca i-am taiat foile cele mai mari si mai groase in dreptunghiuri pe care le-am folosit drept lingurita comestibila pentru salata.
Am fost foarte incantat de rezultat. Cred ca daca nectarina era un pic mai coapta nu ar fi iesit o combinatie asa de buna, dar cum era abia inrosita la coaja, ferma la trup si putin acida, a fost ca si cum apartinea de cand lumea de melanjul din castron.
A, si sa nu uit. Pentru ca iubesc verdeturile si pentru ca un pic de verde peste albul sosului si rosul ingredientelor dulci nu putea decat sa aduca bucurie, am pus deasupra un pumn generos de patrunjel tocat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu